Националната агенция за приходите започна проверки под прикритие“ на бензиностанции в

...
Националната агенция за приходите започна проверки под прикритие“ на бензиностанции в
Коментари Харесай

„Под прикритие“ НАП проверява бензиностанции заради отстъпката за горива

Националната организация за приходите стартира проверки „ под прикритие “ на бензиностанции в цялата страна. Те са свързани със зачестилите сигнали за нередности при потреблението на компенсацията от 25 ст./литър гориво. Досега са били инспектирани 60 обекта в разнообразни обитаеми места, като откритите нарушавания са 6 (10%).

От Национална агенция за приходите показват, че в три от бензиностанциите проверяващите открили разминаване сред наличностите в касата и сумите, посочени в дневните финансови доклади.

В два обекта са открити вписани отстъпки на нереални коли, за каквито точно измами предходната седмица оповестиха от Българската петролна и газова асоциация (БПГА). Тогава ръководителят на асоциацията Живодар Терзиев прикани жителите, които зареждат гориво, даже и без да се възползват от отстъпката от 25 ст./литър, да изискват касова записка. Той настоя и за диалози с Национална агенция за приходите.

Съобщението от приходната организация в този момент демонстрира, че инспекциите са почнали единствено два дни след изявлението на Терзиев.

Най-разпространена е тази процедура в дребните обитаеми места и най-много по Черноморието. Това е следващото точене на пари от някаква мярка, в тази ситуация е с отстъпката за горивата “, разгласи предходната седмица Терзиев.

В актуализацията на бюджета за тази година за поръчителство на мярката са заложени 150 млн. лева Прогнозата е средствата да свършат малко преди края на годината, като съгласно планове на Национална агенция за приходите почти дневно за отстъпките са нужни по към 1 млн. лева от хазната. Бюджетът по мярката бе заложен при таван на зарежданията от 50 литра месечно, само че по този начин и не бе вдигнат, без значение че ограничаването в последна сметка отпадна. 

Иначе в границите на сегашната акция на Национална агенция за приходите инспекторите са се натъкнали на противозаконна бензиностанция във Варна, показват още от приходната генция. 

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР